En Elefant historie:
 
Elefanten rejser jorden rundt
 
En elefant fik engang den skøre ide, at han ville ud og rejse. Elefanten anede ikke, hvad det ville sige at rejse, og han anede ikke, hvor han skulle rejse hen.
 
Først bestilte han et rejsekatalog. Og så bestilte han et til, og et til og et til. Der var 777 billeder i det første katalog, og der var 77 billeder i det andet katalog, og der var 7 billeder i det tredje katalog. Elefanten så på hvert eneste billede, og smilede glad, da han var færdig med at se alle billederne. Han syntes, det havde været vidunderligt at rejse.
 
En dag kom der en reklame ind ad døren. I den var der billeder af smukke hjem med gardiner, sofaer, stole og borde. Elefanten kunne ikke læse, så han troede, at det var et rejsekatalog og nød en dejlig ferie. Elefanten tog tit på rejse. Hver gang der kom et nyt katalog ind ad døren, eller når han ringede efter kataloger fra rejseselskaberne.
 
En dag samlede elefanten alle de billeder, han kunne finde. Han talte dem alle sammen, der var 9999 fotografier af alt muligt. Så klæbede han alle billederne op på vægge og lofter, men der stadig 3333 billeder tilbage: dem limede han på gulvet. Så satte han sig på en taburet midt i rummet og kiggede omkring. Dér var gardinerne, dér var sofaen, dér var stolene, dér var bordet, og der var de 9999 fotografier.
 
 
Elefanten begyndte at rejse, først til Australien, så til Indien, så Afrika, så Sydamerika, og alle mulige andre lande og steder. Ind imellem så elefanten på gardinet og tænke, det var dog et herligt sted, og ind imellem så han på sofaen og tænkte, det var dog et herligt sted og indimellem så han på stolen og tænkte, det var dog et herligt sted.
 
Rejsen varede meget længe, og elefanten blev så forfærdelig træt, at han faldt ned af stolen og blev helt flad. Han lå der blandt alle billederne og var helt flad.
 
Rejsen varede så længe, at også stuen blev træt, meget træt. Hele stuen blev helt flad, og da maleren kom hjem, samlede han det hele op, og sagde til sig selv: Det var dog et herligt billede. Han hængte det op på et museum, og folk kom og så pal elefanten, der var blevet helt flad.
 
Og nu kom elefanten virkelig ud at rejse. Den tog med hver enkel tilskuer hjem og så, hvordan de boede. Nogle boede i Australien, nogle i Indien, nogle i Afrika, nogle i Sydamerika og alle mulige andre lande og steder. Og nu holder den juleferie i Svendborg