Maleri for begyndere og øvede - 
tilfredse elever skriver til os
Tilbagemeldinger fra tilfredse elever, der har været på maleferie/sommerkurser eller weekendkurser.


Link til tilfredse elever: Maleri og personlig fordybelse/udvikling

grafik

Maleferie, sommer 2012

Kære Peter og Lars

Endnu engang tak for en skøn uge på malekursus med maling, meditationer, mad, stemning, godt vejr og herlige mennesker der gik op i en højere enhed.

Jeg har nydt at male og de nye skøre, sjove, vilde bevægelsesmeditationer var en ny god opdagelse.

 Jytte

Sommerkurser 2011


Birthe Kalstrup har sendt os en hilsen, tak for den.


Weekend efteråret 2009 

 

Tak for nogle skønne og inspirerende dage i jeres lille paradis. Jeg er vendt tilbage med fornyet energi og masser af glæde og med jeres kyndige vejledning kom jeg i kontakt med nogle af mine kreative sider, så jeg fik malet mig et dejligt billede, som nu pryder min væg. Tak for det ! 
Jeg vil helt sikkert komme igen hos jer, fordi I formår at sætte rammerne for, at noget vildt og dejligt kan få lov at folde sig ud.

Birgitte G.

Weekend efteråret 2009

Hej til jer begge
Jeg vil bare lige sige tusind tak for en dejlig dejlig weekend, det har været lærerigt og ikke mindst balsam for sjælen !!
Sjældent træder man ind i et hjem som jeres, hvor man bare føler sig "hjemme" med det samme, jeg kommer helt sikkert igen !!

Kirsten K.

Sommerkursus 2008

Kære Peter og Lars.
Tusind tak for en uge der var god for sjælen, lærerig og blandt søde mennesker, ikke mindst jer - tak for det store arbejde I har lagt i det.

Forhåbenlig kan...

Ellen M.

Sommerkursus 2008

Hei Lars og Peter!
Takk for sist. Det var en fin uke vi hadde hos dere. For en nybegynner var kurset meget bra.Wenche og jeg takker,og ønsker oss tilbake ved en senere anledning.

Hils til .........

Rolf

Sommerkursus 2007

Dear Peter and Lars

It was wonderful to come home to my wife and kids, but it was also with some sadness in the realisation that our idealistic 5 days was at an end.

I had a wonderful enriching experience. I knew it would be hard for me to jump out into more colourful less figurative work. I just had not realised how hard it would actually be!

As I predicted my wife was not exactly wild about the style of work I had been working on in the last 5 days - but as we spoke about several times - we must try to focus on painting for ourselves. However, as I am sure you know, its not always easy to still the voices of those spirits that seem to whisper in our ears as we paint, and I have many !

I thank you both for the atmosphere of encouragement and freedom you have built up that allows those like me to break free into new areas.

I take away many memories from "Lars Og Peter" - but I think the most poignant for me that I will use most in the near future is that I have learnt that making a painting is like a journey -

"The road is just as important, if not more so, than the destination."

I hope to see you both next year !  - perhaps
even on the Personlig Fordybelse course.

Once again many many thanks. I wish you both peace and good fortune in the future.

Brian

Sommerkursus 2007

Jeg har fortalt i malende (ha-ha) beskrivelser om den dejlige uge, som det har været for mig, til familien og vist mine mesterværker frem. Som Lotte siger; det lyder virkelig som om den uge har været som du forventede....
Og hun har ret - der var alle de ting som jeg søgte, håbede på og ville have på et malekursus/maleferie.

Tak for en rigtig god uge.

MVH Ole

Weekendkursus i foråret 2007

Tusind tak for nogle fantastisk dejlige og inspirerende dage.
Jeg blev så fyldt med energi og livslyst efter weekenden hos jer - ren terapi for krop og sjæl....Pia

Weekendkursus i foråret 2007

...Og tusind tak for den hyggelige og meget inspirerende weekend vi havde hos jer.

Vi er slet ikke kommet os endnu. Vi fik simpelthen så mange gode teknikker og inspiration at arbejde med....
Mange hilsner Evy og Kristine

Kursus Påsken 2007
Her har vi tilladt os at snuppe et par linier fra vores Blog:

Jeg kan varmt anbefale Lars og Peters kurser. Ud over masser af gode minder, overgik det faglige in-put langt mine forventninger. Jeg fik som nybegynder til maleri en inspirations-indsprøjtning og en grundig indføring i malingens kunst med hjem.
Annette

Weekendkursus i vinteren 2007

... Jeg var helt høj af oplevelsen, det var jeg for resten også sidste gang. ......
Og så får man oven i købet også en kompetent og pædagogisk undervisning og maden, den er jo et kapitel for sig: Lækker, lækker, lækker og nu også fedtfattig, det blir bare ikke bedre!...Vibeke

 

Weekendkursus i vinteren 2007

Tusind tak for et dejligt ophold hos Jer her i weekenden. Jeg fik masser af inspiration og nød virkelig al den skønne veltillavede og sunde mad og afslappede atmosfære. Det var rigtig selvforkælelse.
Mange varme hilsener fra Tina


Weekendkursus sommer 2006

Vi havde alle en fantastisk dejlig weekend hos jer, I er bare så inspirerende at være sammen med, og vi nød opholdet i fulde drag, Lars`s dejlige mad, det skønne vejr og ikke mindst har vi fået nogle værktøjer med hjem, som vi bare skal i gang med at bruge, vi er alle så opsatte på at komme videre med vores maleri og få prøvet de nye teknikker.

Vi har alle besluttet os for at komme igen til næste sommer, så må vi håbe, at i kan se, at der er sket en udvikling i den positive retning.

Endnu engang tak'

Kærlig hilsen
Nyborgpigerne
Conny-Annette-Vivian

Weekendkursus sommer 2006

 

Hej med Jer

 

Ville bare lige sige mange tak for en dejlig weekend.

 

Jeg tror og ikke kun det var fordi solen skinnede, at vi alle på holdet nyd det. Men det var selvfølgelig et puls oveni alt det andet.

 

Allerede inden man næsten var kommet indenfor døren var man budt velkommen. Af en meget venlig herre (Peter). Og indenfor ventede Lars med en glas kold vand (ja det var tiltrængt efter 2 timer i en varm bil). Efter en kort rundtur i huset og området omkring. Så var der lige lidt tid til at snakke. Og derefter i gang med det vi alle var kommet der for. Nemlig at male.

 

Vi fik den første aften nogle meget spændende opgaver. Som lært mig en masse ting. Og Allerede der stod det klar. At det var nogle dygtige underviser. For jeg fik nogle gode og præcise råd, uden at de tog over på selve maleriet. Den første aften stod i farvelære tegnet. Meget lærerigt.

 

Om lørdagen. Stod op, og derefter en kort tur ud i den friske sommermorgen. Da jeg kom tilbage var morgenmaden allerede på bordet. Med hjemmebagt brød og det hele. Derefter kom der rigtig gang i malerpenslerne, ud på marken og male naturen. En lidt svær opgave, når man ikke er vant til at male natur. Men meget lærerigt. Derefter gik vi i gang med farvelærerne, hvordan blander man farverne for at lige præcis at få den farve man ønsker. Hele lørdagen gik med at afprøve forskellige teknikker. Vi kunne vælge flere forskellige opgaver. Og de var ikke alle lige lette. Men de gav alligevel mange gode resultater. Og alt det vi lærte denne dag, ja det er så bare at bruge det. 

 

Om søndagen var det igen i gang med at male. Men her skulle vi selv bestemme motivet. Bare at finde ud af hvad man skal male er ret svært. Men sikke nogle billeder, som vi kunne vise frem ved ferniseringen. Ferniseringen afsluttede søndagen. Og her fik vi et lille glas og rigtig mange flotte ord. Alt i alt en rigtig god dag.

 

Nå ja. Så var der jo også lige manden. Den kan ikke beskrives, men den skal opleves. Helt i top.

 

Mange maler hilsner fra

Drengen som malede sammen med pigerne fra Nyborg

Om flere sommerkurser og andre ophold hos os

En tilfreds elev har skrevet en "bog", der blandt andet handlede om to kurser et i
Maleri for begyndere og øvede og et kursus i Maleri og personlig udvikling

Link til tekst og billeder

© Gro Sørdal 

Weekendkursus i foråret 2006

Kære Lars og Peter.

Det var en kæmpe oplevelse at være på kursus hos jer og vi lærte en masse på mange måder. ......Også tak for den skønne mad ! I er virkelig et godt makkerpar.  ..... 

På gensyn og mange hilsner fra Inger.    


Sommerkursus i maleri for begynder og øvede 2005

Jeg var på Lars og Peters kursus i juli måned, og det var et fantastisk lærerigt kursus for mig.

Lars og Peter er meget dygtige, også til at møde kursisten dér, hvor han/hun er kunstnerisk – uanset hvilket niveau du er på. Deres undervisning er udfordrende, og de forstår at løse op for det, du evt. gemmer på, i dit eget tempo. Du bliver næsten høj over, hvad du dog kan – det er en fantastisk følelse.

Jeg oplevede en atmosfære af empatisk engagement i, hvad kursisten havde gang i samt stor faglig ekspertise i kunstens væsen. De fik mig til at arbejde dybere og dybere med mine ting – herligt.

Og så skal jeg ikke undlade at fremhæve deres dejlige hjemmelavede og autentiske køkken, som løfter sig fra det, der i kursusmaterialet beskrives som ’fælles indkøb, og så finder vi nok ud af noget osv.’ det holder ikke! Det når næsten kokkehueniveau med egnsretter, frisk bagte morgenboller og festmenu - det giver virkelig arbejdsro.

Jeg glæder mig meget til at være med på endnu et kursus og kan virkelig anbefale det til hvem som helst.

Kærlig hilsen Mette Fisker 


Sommerkursus i maleri for begynder og øvede 2005

Et malekursus hos Lars og Peter er egentlig ubeskriveligt set fra en deltagers synspunkt. Det indeholder så mange oplevelser, der ligger ud over selve dét at male og få vejledning og respons i forbindelse med denne udfoldelse.

Inspirerende samvær i kunstnerhjemmet, og en fantastisk god forplejning, hvor man selv kan træde til med en hjælpende hånd, hvis man har lyst, eller bare slappe af, læse i de mange bøger, gå på opdagelse i naturen når man synes, tiden er til det. Selv om det kan være svært at løsrive sig fra maleriet, er det en fornøjelse at sætte sig til bords og nyde maden og snakke om store og små spørgsmål. Det er et berigende ophold, der giver energi og skub i kreativiteten længe efter, at man har sagt farvel til Langeland.

Mange hilsener Hanne-Julie Johansen

 
Sommerkursus i maleri for begynder og øvede 2005

At være på malekursus hos Lars og Peter er noget helt specielt. Allerede ved ankomsten hos de to kunstnere føler man sig meget velkommen. I deres hyggelige hus er der både inde og ude en afslappet og dejlig atmosfære.

Lars og Peter er dygtige læremestre og undervisningen rækker vidt i malekunsten fra farvelære til analyse af billeder, grundlæggende teori og teknikker og samtale om billedkunsten. Der undervises i akryl, akvarel samt tegning. Der gives supervision, rådgivning for både øvede og nybegyndere.

Man møder en masse glade, interesserede og ivrige mennesker, der hver især bliver opslugt af malekunsten og kaster sig ud i forskellige værker. Man vælger selv, hvor meget man har lyst til at male. Det er også tilladt bare at slappe af. Hvis vejret er godt, er der også tid til en tur til stranden.

Forplejningen på stedet er helt i top. Man kan efter eget ønske melde sig til fællesspisning. Lars er en meget dygtig madkunstner. Der er fællesspisning 3 gange om dagen, brødet er selvfølgelig hjemmebagt. Efter middagen er der råhygge og fællessang.

Når man vender tilbage fra en uges maleferie på Røjlevej på Langeland, er det med en følelse af velvære, man er blevet afstresset, og har oplevet både ferie, hygge og en masse kreativitet.  På turen hjem lægger man mærke til farverne og formerne i naturen med helt andre øjne, end før man tog af sted.

En sådan ferie kan anbefales på det varmeste.

Hanne E.

Sommerkursus i maleri for begynder og øvede

 Solskin i plasticposer og mandshøje tidsler

Malerferie er for mig at holde ferie for at have tid til at male fra morgen til aften! Så jeg ankom, rustet til tænderne med lyst til at male, og selvfølgelig også lyst til at være sammen med andre med samme interesse, i en lummerhed bil fra hovedstaden, indeholdende let campingudstyr og mit malergrej. Det er nemt at finde Lars & Peters hus, der ligger landligt på en sidevej til hovedvejen i det sydlige Langeland. Ingen larmende skilte, men et diskret hvidt hus, hvor kunstnerparret har fået rodfæste, kat og mange forskellige naboer i et hjørne af Danmark, hvor der i forvejen bor mange kunstnere.

Tidsler og mælkebøtter er højere end ventet og kradser langt op af benene, men skønheden er slående, og roen, der flimrer over engene, hestene, der græsser, og bakkerne, der på Langeland er runde som hattepulde, er en stor imødekommende invitation til at vade af sted, for som en hund, der søger det rette sted at lette ben, at finde det rette sted at male. Allerede i løbet af de første timer på kurset bliver vi transformeret fra at være turister på Langeland, måske endda med skræk for det hvide lærred, til mennesker i malertøj, der nynnende er dybt koncentreret om hver sit maleri. Kun afbrudt af frokost, der viser sig at være lige så sund, lækker og generations-tidstypisk, som Lars & Peter selv. Vi kvinder i stor flok sværmer omkring i de to mænds hus og begejstres over friske landæg, krydderurter fra haven, hjemmebagte boller og føler os rigtig hjemme i landkøkkenet med halvdør, hvor en plasticpose med vand hænger og reflekterer sollyset, fordi det efter sigende skulle skræmme fluer væk? Måske er det en af Søren Ryges ideer, jeg husker det ikke? Og det er sådan set det.

Man kan passe sig selv og holde malerferie med sine farver i landskabet hele dagen eller deltage i kurser om f.eks. farvelære eller komposition og være en del af det småsnakkende fællesskab omkring atelieret, hvor man får hjælp efter behov. Det bedste er kritikken fra hinanden og Lars & Peter, for man lærer både af sine egne og af andres billeder. Og endelig er der nogen, der siger noget, man kan bruge til noget. Solen går alt for hurtigt ned over Langeland hver eneste af de syv dage.

Modstridigt pakker man farverne sammen og må medgive, at lys og skygge på maleriet kun er gætværk i aftenmørket. Den nærliggende campingplads er udmærket, og vi er nogle stykker, der danner en flok med småtelte. Andre er indkvarteret i private værelser nede ved havnen. Lige nu savner jeg de pillede æg, de umage stole på gårdspladsen og følelsen af at have ferie og male, så tiden ikke slår til i døgnet. Længes efter at vide, at selv nætterne er en stor farvelade på den skiftende himmel, og at frøerne synger i natten. Selvom jeg prøver at slukke for det hele i soveposen bare for nogle timer.

 Susanne Buch.

til toppen af siden